Oefentherapie

Oefentherapie (Mensendieck) bij B4Balance

B4Balance Oefentherapie in Den Haag biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. Met behulp van oefeningen op maat, die gemakkelijk in het dagelijkse leven kunnen worden toegepast, leert de cliënt anders en gunstig bewegen, gezonder gedrag en leefstijl. De oefentherapeut van B4Balance oefentherapie in Den Haag kijkt niet alleen naar de klacht van de cliënt, maar probeert mens en houding in zijn/haar omgeving als geheel te benaderen. De behandeling werkt curatief en preventief: houding en beweging worden zodanig verbeterd dat klachten ook op de lange termijn wegblijven. Oefentherapie is een behandelwijze waarin u zelf actief deelneemt.

B4Balance Oefentherapie in Den Haag richt zich op beweging en houdingsgedragsverandering, daarom is deze wijze van therapie zo effectief ten opzichte van overige therapieën. Je zet zelf het genezingsproces in werking, welke zijn uitwerking heeft op lange termijn, dit wordt ook bevestigd vanuit wetenschappelijk onderzoek.

Wat is oefentherapie?

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten.
Oefentherapie biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie. Oefentherapie kent twee specialisaties: kinderoefentherapie, bij problemen in de (senso)motorische ontwikkeling, en psychosomatische oefentherapie, bij klachten die te maken hebben met stress, angst of paniek, hyperventilatie, overspanning, burnout en psychosomatische klachten.

Bij oefentherapie is de oefentherapeut specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam.

De oefentherapeut: Uw beweegcoach van B4Balance Oefentherapie in Den Haag kan u helpen het bewegingsapparaat weer in balans te brengen!

Actief behandelconcept bij B4Balance Oefentherapie

Tijdens uw eerste afspraak bij B4Balance Oefentherapie vindt er een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek plaats. Na afloop hiervan wordt er samen met u een (actief) behandelplan opgesteld.
 U krijgt oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen waarbij rekening gehouden wordt met uw mogelijkheden, persoonlijke situatie en motorische vaardigheden.

Als het voor u niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, kan er ook op locatie of aan huis behandeld worden.

Toepassingen oefentherapie

Directe toegankelijkheid en verzekeringen

Sinds 1 juli 2008 heeft u geen verwijzing meer nodig van de huisarts of specialist om naar een oefentherapeut te gaan. Zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen oefentherapie vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor meer informatie op www.vvocm.nl of vraag het uw zorgverzekeraar.

Contact opnemen

Voor het maken van een afspraak bij B4Balance Oefentherapie in Den Haag kunt u bellen, mailen naar oefentherapeut Marcia de Korte Bugar via tel: 06 450 44 450 of mail naar: info@b4balance.nl.

U mag ook het contactformulier op de website invullen, er wordt dan contact met u opgenomen.

B4Balance Oefentherapie is ook actief op Social Media

facebooktwitterlinkedinfacebooktwitterlinkedin