Even voorstellen

Nl4p0

Marcia de Korte Bugar is als kinderoefentherapeut en oefentherapeut Mensendieck, een specialist in het behandelen van kinderen die problemen ervaren met motorische vaardigheden en van dansgerelateerde klachten. Marcia is samen met haar man en tevens ex-danser Peter Bugar de trotse ouders van Olliver en Benjamin.

In 1987 is Marcia begonnen met een start van haar danscarrière bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam (Codarts) en heeft zij haar HBO- diploma dans behaald bij de Theaterschool (Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten). Na dit diploma te hebben behaald heeft zij één seizoen gedanst bij Dance Works Rotterdam en daarna bij Het Internationaal Danstheater gevestigd in Amsterdam waar zij 15 jaar lang deel van uit had gemaakt met veel successen in binnen- en buitenland.

Na beëindiging van haar danscarrière is zij gaan studeren bij de Hogeschool van Amsterdam, de opleiding Oefentherapie Mensendieck. Een prachtig vak en een waardevolle aanvulling op de rijke ervaring in de dans wereld. Tijdens deze opleiding liep zij diverse stages in de kinderoefentherapie, bij zorg afdeling van diverse dansopleidingen en bij Boni Rietveld (de dans orthopeed van het Medisch Centrum voor Dansers en Musici te Den Haag). Het behandelen van motorische problemen bij kinderen en het behandelen van dansgerelateerde klachten binnen de oefentherapie is een specialisme. Marcia had als oefentherapeut een samenwerkingsverband met het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en hield zich bezig met het trainen van de HBO-dansstudenten van de Nationale Balletacademie van Amsterdam als coach fysieke fitheid. Zij was verbonden aan de Afdeling Dance and Health bij de Theaterschool van Amsterdam als coach Reflectie & Verdieping. Sinds 2015 heeft zij een samenwerking met basisscholen in Noord-Holland waar zij met veel enthousiastme kinderoefentherapie op scholen geeft aan kinderen die problemen ervaren met motorische vaardigheden.

Om deze expertises te verbreden op het gebied van kinderoefentherapie is zij lid van het Platform Kinderoefentherapie, Marcia maakt sinds november 2015 deel uit van een kinderoefentherapeutisch intercollegiaal overleg en volgt zij recente wetenschappelijke literatuur. Voor de dansgerelateerde klachten neemt zij deel aan diverse symposia voor dans- en gezondheid.

Marcia is een afgestudeerd kinderoefentherapeut en baby en peuter kinderoefentherapeut. Zij kan spelenderwijs, betekenisvol en creatief door middel van oefentherapie kinderen behandelen.

Caroline Bosma

page1image8624

Hallo mijn naam is Caroline Bosma, sinds september 2018 ben ik werkzaam als kinderoefentherapeut (I.O.) binnen B4Balance oefentherapie. Ik ben afgestudeerd oefentherapeut Mensendieck en volg de opleiding tot kinderoefentherapeut. Ik ben nog in opleiding maar ik mag al zelfstandig werken als kinderoefentherapeut. Ik werk voornamelijk op locatie (basisscholen). Dit doe ik met veel plezier 3 dagen in de week. Mijn interesses liggen bij kinder- oefentherapie en slaapoefentherapie. Ik heb ervaring opgedaan en kennis gemaakt met de volgende patiëntengroepen:

  • Kinderen met problemen op het gebied van motoriek, houdings- en bewegingsafwijkingen, nek-, schouder- en rugklachten, hoofdpijn -en spanningsklachten, ademklachten, bekkenklachten en heup-, knie- en voetklachten

Ook heb ik ervaring opgedaan en kennis gemaakt met de volgende behandelmethodes:

  • Medical kinetics, slaapoefentherapie, Medical Taping Concept, zwangerschapscursus en Schroth therapie.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te lezen en om creatief bezig te zijn.
Daarnaast is paardrijden een hobby

 

facebooktwitterlinkedinfacebooktwitterlinkedin