Over B4Balance

B4Balance Oefentherapie in Den Haag biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. Met behulp van oefeningen op maat, die gemakkelijk in het dagelijkse leven kunnen worden toegepast, leert de cliënt anders en gunstig bewegen, gezonder gedrag en leefstijl. De oefentherapeut van B4Balance oefentherapie in Den Haag kijkt niet alleen naar de klacht van de cliënt, maar probeert mens en houding in zijn/haar omgeving als geheel te benaderen. De behandeling werkt curatief en preventief: houding en beweging worden zodanig verbeterd dat klachten ook op de lange termijn wegblijven. Oefentherapie is een behandelwijze waarin u zelf actief deelneemt.

B4Balance Oefentherapie in Den Haag richt zich op beweging en houdingsgedragsverandering, daarom is deze wijze van therapie zo effectief ten opzichte van overige therapieën. Je zet zelf het genezingsproces in werking, welke zijn uitwerking heeft op lange termijn, dit wordt ook bevestigd vanuit wetenschappelijk onderzoek.

Wat doet de oefentherapeut van B4Balance Oefentherapie in Den Haag

De oefentherapeut van B4Balance Oefentherapie in Den Haag richt zich op het verbeteren van houding  en bewegingsgewoonten die voor klachten zorgen. Vaak zijn dit alledaagse verrichtingen zoals het staan, lopen, bukken, tillen en zitten. Maar dit geld ook voor dans, sport en werkgerelateerde bewegingen.

Er is echter geen houding of manier van bewegen die voor iedereen optimaal is. De behandeling is dan ook toegespitst op uw specifieke klachten. De oefentherapeut van B4Balance Oefentherapie in Den Haag maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen en de relatie tussen bewegen en uw klacht.

Actief behandelconcept bij B4Balance Oefentherapie Den Haag

Tijdens uw eerste afspraak bij B4Balance Oefentherapie in Den Haag vindt er een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek plaats. Na afloop hiervan wordt er samen met u een (actief) behandelplan opgesteld.
 U krijgt oefeningen en houding en bewegingsadviezen waarbij rekening gehouden wordt met uw mogelijkheden, persoonlijke situatie en motorische vaardigheden.

Als het voor u niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, kan er ook op locatie of aan huis behandeld worden.

Toepassingen oefentherapie

Directe toegankelijkheid en verzekeringen

Sinds 1 juli 2008 heeft u geen verwijzing meer nodig van de huisarts of specialist om naar een oefentherapeut te gaan. Zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen oefentherapie vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor meer informatie op www.vvocm.nl of vraag het uw zorgverzekeraar.

Contact opnemen

Voor het maken van een afspraak bij B4Balance Oefentherapie in Den Haag kunt u bellen, mailen naar oefentherapeut Marcia de Korte Bugar via tel: 06 450 44 450 of mail naar: info@b4balance.nl.

U mag ook het contactformulier op de website invullen, er wordt dan contact met u opgenomen.

Downloads

facebooktwitterlinkedinfacebooktwitterlinkedin