Kinderoefentherapie bij B4Balance in Den Haag

Als jouw kind een achterstand ervaart in zijn of haar motorische ontwikkeling, dan biedt de kinderoefentherapie van B4Balance in Den Haag een goede uitkomst. Onze gespecialiseerde therapie richt zich op het verbeteren van het motorische leerproces van het kind. Dit doen we aan de hand van op maat gemaakte oefentherapie voor kinderen die afgestemd wordt op de hulpvraag van het kind.

Onze motoriek is van groot belang voor de persoonlijke ontwikkeling, maar is ook nodig om onszelf van zelfstandigheid en zelfredzaamheid te kunnen voorzien. Een goede fijne en grove motoriek is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. In veel gevallen worden er achterstanden geconstateerd in het vrij bewegen of het uitvoeren van dagelijkse taken waarbij fijne motoriek vereist is.

Denk hierbij aan het strikken van de veters, schrijven of een matige vaardigheid tijdens het spelen. Deze belemmeringen kunnen een negatieve invloed hebben op de persoonlijke ontwikkeling van het kind. De kinderoefentherapie van B4Balance in Den Haag helpt daar graag bij. Aan de hand van een op maat gemaakt behandeltraject leren we het kind omgaan met fijne en grove techniek. Of dat nu gaat om soepel bewegen of het leesbaar maken van een handschrift.

Gespecialiseerde kinderoefentherapie in Den Haag

Een achterstand in de motoriek van het kind kan op veel manieren tot uiting komen. Zo kan het zijn dat er problemen ontstaan op school omdat het kind niet voldoende mee kan komen. Dit kan zijn tijdens de zwemles of de gymles, maar kan ook gerelateerd zijn aan schrijfvaardigheden. Kinderen met motorische problemen hebben vaak moeite met het hanteren van een goede pendruk of het duidelijk schrijven.

In dat geval staat de kinderoefentherapie van B4Balance in Den Haag graag voor jouw kind klaar. Aan de hand van op maat gemaakte oefeningen en therapieën wordt het motorische leerproces van het kind spelenderwijs gestimuleerd. Daardoor is het kind vrij om te kunnen ontwikkelen op zijn of haar eigen tempo en ondervindt het geen belemmeringen meer in het spelen of bewegen. Ook grove motoriek is van groot belang bij opgroeiende kinderen. Denk hierbij maar eens aan rennen, lopen of spelen met de bal.

Een kind met een motorische achterstand struikelt vaak en heeft moeite met het bewaren van een goede balans en evenwicht. Ook deze belemmeringen blokkeren het kind in zijn of haar ontwikkeling. De kinderoefentherapie van B4Balance in Den Haag zorgt voor een zichtbare verbetering van de motoriek, en draagt daarmee bij aan het welzijn van het kind.

Downloads